Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Adó 1 %
Adó 1 %

Adó egy százalék a rászorultak megseítésére

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete nevében kérjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-ának felajánlásával szeretnénk segíteni karitatív tevékenységeinket.

A 2013-as év főbb szakmai tevékenységeit alapvetően tíz kategóriába sorolhatjuk: szociális tevékenység, egészségnevelés, véradásszervezés, elsősegélynyújtás, menekültügy, katasztrófa-segélyezés és mentés, propaganda, vállalkozás, nemzetközi kapcsolatok, ifjúsági vöröskereszt.

Ezen kategóriák közül is kiemelkedik a véradásszervezés; a megyei Vöröskereszt három vérellátó állomás illetékességi területéhez tartozik, a lakosság véradási hajlandósága jóval meghaladja az országos átlagot. Az elsősegélynyújtás a vezetői engedélyhez szükséges tanfolyamokon és vizsgákon túlmenően iskolai és munkahelyi programok megvalósítását is jelenti. A szervezet szociális tevékenysége kapcsán alapvetően nehéz helyzetbe került, főként idős egyedül élőknek, munkanélkülieknek, hajléktalanoknak, nagycsaládosoknak, gyereküket egyedül nevelőknek próbál segíteni. A megyei Ifjúsági Vöröskereszt alapvetően véradásszervezésben, szociális tevékenységben, ünnepi események megszervezésében nyújt segítséget.

Békés megyében 8 bázisiskola működik, négy kistérségben. A katasztrófa-segélyezés és mentés kiemelt fontosságú, főként a tavalyi évben, amikor a hatalmas árvízzel  kellett szembe néznie az országnak. A megyei szervezet árvízi gyorsbeavatkozó és mentő egységeinek munkája elengedhetetlen az ilyen helyzetek kezelésében. Az egészségnevelési programok, a szűrővizsgálatokkal együtt a prevenció fontosságára hívják fel a figyelmet, ami főként a fiatalok körében kiemelten fontos. A nemzetközi kapcsolatok építése és fenntartása egy nemzetközi segélyszervezet esetén elengedhetetlen, hiszen a működésének egyik feltétele a külföldi partnerekkel történő hosszú távú szakmai együttműködés. Holland partnereinkkel évek óta jó kapcsolatot ápolunk, segítségük elengedhetetlen a megyei szervezet számára.

Ahhoz, hogy munkánkat a társadalmi szükségleteknek és elvárásoknak megfelelően végezhessük kiváló szervezettségre, gyors reakcióképességre, képzett és elhivatott személyekre, valamint elegendő erőforrásokra van szükségünk.

Az elmúlt években tapasztalt gazdasági visszaesés sajnos a Vöröskereszt megyei szervezetét is érintette, csökkent az adományozók száma, és a felajánlott támogatások összege is, ami mellett egyéb bevételi forrásaink is csökkentek, így működésünk eddig nem látott nehézségekbe ütközött.

Az adó 1 százalékának felajánlása segítséget nyújthat szervezetünk számára, hogy a jövőben is hasonló vagy még jobb színvonalon végezhessük munkánkat, és segíthessük több ezer embernek a megyében.

19053161-2-04

 

Tisztelettel: Tóth Zoltánné, megyei igazgató

Módosítás: ( 2014. február 06. csütörtök, 18:30 )
 

Adó 1 %

E-mail Nyomtatás PDF

ADÓJA 1%-ÁVAL KÉRJÜK

TÁMOGASSA

A MAGYAR VÖRÖSKERESZT BÉKÉS MEGYEI SZERVEZETÉT

A kedvezményezett neve:

MAGYAR VÖRÖSKERESZT BÉKÉS MEGYEI SZERVEZETE

A kedvezményezett adószáma:

19053161-2-04

Fontos, hogy a borítékra írja rá:

NEVÉT, LAKCÍMÉT,

ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT!

Köszönettel:

MAGYAR VÖRÖSKERESZT BÉKÉS MEGYEI SZERVEZETE


Módosítás: ( 2011. április 19. kedd, 17:53 )
 

Adó 1 %

E-mail Nyomtatás PDF

 

Adó 1 %-ával támogassa a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetét

 

19053161-2-04


http://www.youtube.com/watch?v=1mPvtle0yRA

 

 

Módosítás: ( 2011. április 19. kedd, 17:15 )
 IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak