Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Orosháza terület Elsősegélynyújtó bemutató Orosházán

Elsősegélynyújtó bemutató Orosházán

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezete a közelmúltban felkérést kapott Evangélikus Egyháztól, hogy az Orosháza- Szentetornya parókián rendezett hittan táborban elsősegélynyújtásból bővítsük a táborozó gyermekek (8-12 éves korcsoport) ismereteit.

Segítségnek felkértem Berlinger Fanni ifjúsági vöröskeresztesünket (a Táncsics Mihály Gimnázium bázisiskolánk tanulója) aki 6 éve vesz részt a vöröskeresztes felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyeinken.

Odaérkezésünk után a kb. 25 fő gyermeknek és 6 felnőtt segítőnek egy rövid tájékoztatót tartottam a Vöröskereszt történetéről és a tevékenységeinkről, majd egy baleseti szituációt imitálva, amihez bevontuk a táborozó gyermekeket (kis motoros és biciklis ütközése, ahol az egyik sérült eszméletlen volt a másik megütötte nagyon magát és eltörött a felkarja) az elsősegélynyújtó teendőit, hogy mit kell tennie, amíg a mentő megérkezik. A szabályos bemutattuk mentőhívást az életjelenségek és a gerinc szakszerű vizsgálata után a stabil oldalfektetést a másik sérültünk törött karjának háromszögletű kendővel való rögzítését, mutattuk be.

E kis bemutató után a gyermekek felszabadultan zúdították ránk a kérdéseiket. Pl. mit kell tenni különböző vérzések esetén, ( megmutattuk a sebellátás szabályos menetét , a nyomókötés felhelyezését,) égések esetén a teendőket, és még sok egyéb elsősegélynyújtással kapcsolatos kérdésre adtunk választ illetve mutattuk be a teendőket . A jó hangulatban zajló interaktív idő gyorsan eltelt, amiben bővítettük a gyermekek első-segélynyújtási és Vöröskeresztes ismereteit.

Úgy gondolom nagyon jó alkalom volt ez arra, hogy a hasznos ismeretek átadásával a gyermekek elsősegély nyújtási és Vöröskeresztes ismereteit bővítsük.

Tóth Zoltánné területvezető

 

 

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak