Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Szarvas terület
Szarvas terület

Falunap Csabacsűdön

E-mail Nyomtatás PDF

Csabacsűdi hagyományokhoz híven, az idén is megrendezésre került a Falunap. A rendezvény az elmúlt hét végén Július 7-én szombaton volt. Ezen a jeles napon a Szarvasi területi Szervezet Csabacsűdi Alapszervezete is részt vett. Kis csapatunk kétféle tevékenységgel készült, melyre a Polgármester Úr kérte fel Szervezetünket. A gyermekeknek és a vállalkozó kedvű felnőtteknek elsősegély és vöröskeresztes ismereteket tartalmazó tesztet készítettünk, míg a felnőtteknek szűrővizsgálatokat szerveztünk.Ebben nagy segítségünkre volt a helyi asszisztensnő és a falu védőnője.Nagy sikere volt a vérnyomásmérésnek és a vércukorszint mérésnek ,és újdonságnak számított a a testzsír mérés.

Beneveztünk a főzőversenyre is ,ahol kakaspörköltet főztünk nokedlivel és tarhonyával - szép eredményt értünk el különdíjasok lettünk! A bográcsos kakaspörkölt igen gyorsan elfogyott, mivel megvendégeltük tagjainkat. Büszkék vagyunk az elért eredményre, és hogy szervezetünk segítséget nyújthatott a rendezvényen.

Rácz Csabáné

Csabacsűdi Alapszervezet elnöke

 

 

Európai Mobilitási Hét

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Szarvai Területi Szervezete immáron második alkalommal csatlakozott az Európai mobilitási hét programsorozatához, az idei évben 2 napon is.

Szeptember 21-én a „Bringás vért az életért” nagyszabású véradással, melyen 59 fő adott vért és segített embertársain. Ezen véradáson résztvevő donoraink között a Mobilitási Hét szervezői kisorsoltak egy kerékpárt, melynek boldog tulajdonosa Határszéli Zoltán szarvasi lakos lett. A véradáson Szarvas Város polgármestere, Babák Mihály is részt vett, aki az autómentes naphoz híven kerékpáron érkezett.

Másnap a Vöröskereszt Területi Szervezete szintén részt vett a programokon, melynek berkein belül vérnyomást, testzsír és testsúlymérést végeztünk a résztvevők körében, valamint Vöröskeresztes ismeretekből és Elsősegélynyújtási ismeretekből mérhették fel a tudásukat az érdeklődők totók formájában. A gyerekek aktívan, nagy örömmel töltötték a teszteket. Mindenkinek kedveskedtünk apró ajándékokkal, szórólapokkal, propaganda anyagokkal. Nagyon pozitív visszhanggal zártuk a programsorozatunkat.

Plejsovszki Ágnes, területi vezető

Módosítás: ( 2011. szeptember 29. csütörtök, 15:05 )
 

Ki a jobb elsősegélynyújtó? - versenyek Szarvason

E-mail Nyomtatás PDF

Az idén is, mint minden évben megrendezésre kerül a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenye. A Szarvasi Területi Szervezet szervezésében rendezett Területi elsősegélynyújtó versenynek a Vajda Péter Intézmény Gimnázium Intézményegység adott helyet április 14-én. Évről-évre egyre népszerűbb a verseny, mit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az idei évben már 10 csapat jelentkezett, hogy felmérhesse tudását. A mezőny 4 Ifjúsági (középiskolás) és 6 gyermek (általános iskolás) korosztályos csapatból tevődött össze. Minden csapat lelkiismeretesen felkészült és nagy izgalommal várták a kezdést. Több feladatban is helyt kellett állniuk. A megjelenteket Tóthné Lipták Erzsébet az Intézmény igazgatója üdvözölte, aki sok sikert kivánt a csapatoknak. Pljesovszki Ágnes a Területi Szervezet vezetője köszöntötte a versenyzőket, az őket felkészítő és kísérő tanárokat, védőnőket, a zsűrit és annak elnökét, Litauszki Zoltánt, valamint minden kedves megjelentet, majd tájékoztatást adott a verseny menetéről, és megkezdődött a várva-várt megmérettetés, ami elméleti kérdéssorokból és gyakorlati feladatokból állt.

Az izgalmas és rendkívül szoros versenyen a következő eredmény született:

Gyermek (általános iskolai) kategória:
I. Szlovák Ált. Isk. Óvoda és Diákotthon  I.csapata, felkészítőjük: Sztrepkáné Tóth Ildikó

II. Szlovák Ált. Isk., Óvoda és Diákotthon II. csapata, felkészítőjük: Sztrepkáné Tóth Ildikó

III. Hunyadi János Ált., Koll., N.O.Ó. FŐNIX csapata

IV. Hunyadi János Ált., Koll., N.O.Ó. Dene-Vér csapata

V.  Hunyadi János Ált., Koll., N.O.Ó. HOLLÓ csapata, felkészítőjük: Gere Éva

VI. Benka Gyula Evangelikus Ált. Isk., felkészítőjük: Bencsik Tiborné

Ifjúsági (középiskolai) kategória:
I. Vajda Péter Intézmény Gimnázium Intézményegység II. csapata, felkészítőjük: Dr. Mészárosné Verók Mária

II. Vajda Péter Intézmény Gimnázium Intézményegység III. csapata

III. Vajda Péter Intézmény Gimnázium Intézményegység  I. csapata, felkészítőjük: Dr Mészárosné Verók Mária

IV. Vajda Péter Intézmény Szakképző Iskola Intézményegység, felkészítőjük: Elekes Istvánné

Gratulálunk minden résztvevő csapatnak és köszönjük a felkészítők kitartó szívvel-lélekkel végzett munkáját.

Az első helyezettek tovább jutottak a 2011.május 10-én Mezőkovácsházán megrendezésre kerülő megyei fordulóra, ahová további sikeres felkészülést és eredményes versenyzést kívánunk nekik.

Pljesovszki Ágnes
területi vezető

Módosítás: ( 2011. április 19. kedd, 17:52 )
 IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak