Százharmincnál is többen adtak vért Április 9.-én szombaton Békéscsabán, a Békés Megyei Ibsen Házban a jótékonysági akción.

Jöttek, csak jöttek. A véradás, a segítségnyújtás vonzotta az embereket. Dombi Ildikó után Nagy Gábor, a Vöröskereszt megyei igazgatója adott vért. Mindketten az összefogást emelték ki, hogy egy ilyen nemes kezdeményezésre mennyien fogékonyak. Többek között Szoboszlai András, az Autó-Körös Kft. ügyvezetője, dr. Kis Péter, a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója, Sebők Vilmos, a Javipa Kft. egyik tulajdonosa. A Békés Megyei Hírlap és az Országos Vérellátó Szolgálat Békéscsabai Területi Vérellátója szervezte rendezvényen Dr. Gyimesi Hilda vezető főorvos elmondta: óriási eredmény, hogy ennyien fontosnak érezték a véradást, mások segítését.

Eljött a rendezvényre Németh Kristóf, a Barátok közt Kertész Gézája is, aki a Csaba Center Tavaszi divatnapjainak műsorát vezette, de megfázásos betegsége miatt vért nem adhatott.

— A kezdeményezés óriási, főként, ha a véradás utáni kolbászt és sört is hozzáveszem — mondta mosolyogva Németh Kristóf, aki Magyarország sörnagykövete. Rózsa Mária, a Szeghalmi Polgári Egyesület elnöke megfigyelőként is jelen volt, ugyanis április 12-én, kedden 9-12 óra között ők rendeznek önkéntes véradást Szeghalmon. És hogy kuriózumokról is szóljunk, a fél liternyi vért Sebők Vilmos adta le a leghamarabb, alig több, mint három perc alatt.

Oláh Endre a 75. véradását ünnepelte, lényegében ő is a katonaságnál kezdett véradásilag, akkor is sörrel és kolbásszal. Miként Győre Károly mezőgazdasági vállalkozó, aki elmondta: a nápolyi és az ásványvíz jól jöhet ilyenkor, de a nosztalgia miatt (is) az előzőket fogyasztja.

Forrás: BEOL.hu