A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) pályázatot írt ki “Progress Esélyegyenlőségi projektek megvalósítása 2011-2012” program néven. Két pályázóból a Veled-Érted Egyesület kapta meg a lehetőséget, hogy az Esélyegyenlőség Napja (május 5.) alkalmából, május-július hónapokban, országszerte 20 helyszínen megvalósítsa az EsélyNap 2011 szabadtéri, egynapos rendezvénysorozatot.

A rendezvénysorozat helyi szintű szervezésében és megvalósításában az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tagjai működnek közre. Az Esélyek Háza hálózat irodáinak munkatársai a helyi közösség igényeire szabottan különféle programokkal és szakmai szervezetekkel színesítik a napot. Az egységes, minden helyszínen megvalósuló programok az Amszterdami szerződésben meghatározott hat esélyegyenlőségi célcsoport köré fogalmazódtak meg, vagyis (akiket megkülönböztetés ér az alábbi védett tulajdonságok alapján):

○ fogyatékosság
○ nem
○ faji- vagy etnikai származás
○ kor
○ vallás vagy hitbéli meggyőződés
○ szexuális orientáció

Az EsélyNap Békéscsabán 2011. május 28.-án lesz megtartva, ahol a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete is aktívan jelen lesz.