A Magyar Vöröskereszt az Amerikai Ház Alapítvány és az Amerikaiak a Magyarokért Alapítvány támogatásával programot hirdet, melynek célja, hogy a program résztvevői saját maguk és családjuk számára konyhakerti zöldségféléket termesszenek, hosszútávon pedig felélessze a feledésbe merült kertkultúrát. A program keretein belül a résztvevők ellenszolgáltatás nélkül kapnak egységcsomagnyi konyhakerti vetőmagot.

A 2011. évi konyhakert programban bárki részt vehet, aki megfelel az alábbi kritériumoknak:

  • A programhoz önkéntesen kíván csatlakozni, magánszemély, illetve a saját családja számára szeretne konyhakerti zöldségeket termeszteni.
  • Rendelkezik saját kerttel
  • Szándékában áll a saját kertjében körülbelül 40 m2 alapterületen különböző konyhakerti növényeket termeszteni, és vállalja, hogy legjobb tudása szerint gondozza a növényeket. (Amennyiben nem áll rendelkezésre növények termesztésére alkalmas 40 m2 alapterület, indokolt esetben kisebb alapterület is részt vehet a programban.)
  • Rendelkezik a műveléshez és gondozáshoz szükséges eszközökkel, valamint vállalja az együttműködést a Konyhakert program résztvevőivel, segítőjével.
  • Hozzájárul, hogy adatait a Magyar Vöröskereszt nyilvántartsa és azokat statisztikai célokból kezelje.

Ha csatlakozni szeretne Konyhakert programunkhoz keressen bennünket az http://bekesmegye.voroskereszt.hu/index.php/elerhetseg oldalon megadott elérhetőségeken!