Ismét országos véradónapot szervez a Magyar Vöröskereszt és TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. Az áruházlánc immár 11 éve biztosít teret a társadalmi felelősségvállalás egyik legszebb és legfontosabb formájának: a véradásnak. Idén először július 15-én, 27 helyszínen lesz lehetőség véradásra.

A szabadságolások és a nyári meleg miatt az elmúlt napokban csökkent a véradói aktivitás, a balesetek száma viszont növekedett. Ezért nagy szükség van a folyamatos és kiegyensúlyozott vérellátásra. A Magyar Vöröskereszt kéri rendszeres és leendő véradóit, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a szervezett véradásokon és biztassák ismerőseiket, hogy ők is lépjenek a véradók táborába, nyújtsák karjukat és álljanak a nemes ügy mellé!

Júliusban, augusztusban és szeptemberben országos véradónapot szervez a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. és a Magyar Vöröskereszt. Elsőként július 15-én, huszonnégy vidéki és három fővárosi helyszínen várják a véradókat.

Budapesten: Aréna Pláza, Csepel Hipermarket, Fogarasi Extra

Vidéken: Kiskunfélegyháza, Pécs, Szigetvár, Orosháza, Miskolc, Makó, Székesfehérvár, Győr, Sopron, Eger, Berettyóújfalu, Debrecen, Karcag, Komárom, Salgótarján, Érd, Balatonboglár, Kaposvár, Nagyatád, Tolna, Ajka, Pápa, Veszprém, Zalaegerszeg.

A Tesco már 11 éve kiemelt támogatója a Magyar Vöröskereszt véradás-szervezési tevékenységének. Tavaly közel 2700-an nyújtották karjukat az Országos Tesco Véradónapok alkalmával. A hagyományokhoz híven idén is minden véradónak apró ajándékkal kedveskedik az áruházlánc. Nyáron, július 15. mellett, még két alkalommal – augusztus 5-én és szeptember 16-án – várják a véradókat a Tesco áruházakban.

Hazánkban több mint 50 éves az önkéntes térítésmentes véradás. A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente megközelítőleg 430 ezer egység vérre van szükség. Évente több mint félmillió önkéntes embertársunk véradományára, önzetlen segítségére számítanak a gyógyulásra váró betegek.

A Magyar Vöröskereszt júliusban minden csütörtökön várja a véradókat budapesti székházába és a nagyobb rendezvényeken, fesztiválokon is véradásra. Az országszerte szervezett, lakóhelyhez legközelebbi véradások helyszíneiről és időpontjairól a www.veradas.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A véradáshoz szükséges személyi igazolvány, TAJ- és lakcímkártya.