„Ez a nap, amelyet az Úr elrendelt, vigadozzunk és örüljünk ezen!” Zsolt 118,24

Tavaly óta a Magyar Vöröskereszt bázisovija a Forrás ovi, ahol 2011, május 14.-én, szombaton vöröskeresztes családi napot tartottunk. A délelőtt folyamán különböző játéklehetőségekre, családi rajzversenyre (melynek témája a Vöröskereszt volt), sportvetélkedőre, táncolásra és közös éneklésre is volt lehetőség.

A rendezvényen a jelenlegi ovisokon és szüleiken kívül az idén beiratkozott gyerekek és szüleik, illetve a már elballagott egykori ovisok és szüleik is részt vettek.

A sok móka és kacagás mellett a jelenlévők betekintést nyerhettek a vöröskeresztes tevékenységekbe, eszmeiségbe is. Ifjú vöröskeresztesek bemutatót tartottak az alapvető elsősegélynyújtó lépésekről, hogy mi történik, mit lehet csinálni sérülés esetén. A gyerekek türelmesen várakoztak, hogy mindenki a lehető legszakszerűbb ellátásban részesülhessen.

Keresztyén óvodaként a segítségnyújtás nagyon fontos az óvoda életében. Ruhát és egyéb adományt eddig is gyűjtöttek, de véradást csak azóta tudunk szervezni, amióta bázisóvoda lettünk. A 29 véradónak jelentkező közül volt aki 47-szeres véradó volt, de ami különös örömmel töltötte el szívünket, hogy 16 fő, óvodás szülő első véradó volt.

Hisszük és valljuk, hogy ebben az elvadult világban, amelyben élünk, a gyerekeknek jó példát kell mutatnunk, mert felnőttként akarva akaratlanul is ezt fogja utánozni. Amely társadalmi értékeket fontosnak tart a szeretett felnőtt, azt fogja fontosnak tartani a gyermek is. Ha azt látja, hogy az óvónéni, dadusok, szüleik vért adnak mosolyogva, felnőtt korára vágyik rá, hogy hasonlóan cselekedjék ő is.

„…az ÚR szeretetével tele van a föld,…” Zsolt 33,5