Február 2. 00:00 órától él a 1359-es szám, a Magyar Vöröskereszt adományvonala, amely valamennyi hálózatból elérhető lesz. Az adományozók minden hívása vagy SMS küldése 250 forinttal segíti a Magyar Vöröskereszt aktuális segélyakcióját. A 1359-es szám bevezető kampányához ismert emberek csatlakoztak önkéntes alapon, a vonal végén ők „fogadják” majd az adományt jelentő hívásokat. 

A hazai telekommunikációs iparág legnagyobb szereplői, a Magyar Telekom, a Telenor, a Vodafone, az Invitel és az UPC hálózatából is elérhető lesz a Magyar Vöröskereszt február 2-án startoló adományvonala. A 1359-et hívók, valamint a Vodafone és Telenor hálózatából az ’ADOMANY’ szót SMS-ben elküldők 250 forinttal támogatják a legnagyobb hazai humanitárius szervezet munkáját.

A szám köztudatba kerülését hét közismert ember segíti, ők önként vállalták, hogy „fogadják” majd a hívásokat. Bényi Ildikó műsorvezető, a Magyar Vöröskereszt jószolgálati nagykövete, Ördög Nóra műsorvezető, Bochkor Gábor rádiós műsorvezető, Voga János rádiós műsorvezető, István Dániel rádiós műsorvezető, Lola énekesnő és Puskás Peti énekes kölcsönzik hangjukat a 1359-nek.

A Vöröskereszt hazai és nemzetközi gyakorlata azt mutatja, hogy az adományvonalak gyors és hatékony segítséget nyújtanak a humanitárius szervezetek munkájához.