Karmel International és a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének együttműködése számos területre kiterjed, kapcsolatunk holland partnerünkkel közel egy évtizedre tekint vissza. Segítségükkel több ezer rászorulónak jutattunk adományt Békés megyében a tavalyi évben is, a rászoruló embereken túl szociális és egészségügyi intézményeket is támogattunk adományukból.

A 2011-es évben három alkalommal is érkezett adomány a Karmel International központjából (márciusban, júniusban és novemberben), amely során tartós élelmiszert, ruhát, játékokat, gyermek ajándékokat, számítógépet, monitorokat, televíziókat, matracokat, konyhai felszereléseket, bútorokat, önálló életvitelt elősegítő eszközöket és egészségügyi felszereléseket is kaptunk partnerünkről. Az adomány összértéke meghaladta a 3,7 millió forintot, ebből Békés megyében 3 178 fő részesült segítségnyújtásban a tavalyi évben.

A magánszemélyeken túl intézményi segítségnyújtásra is lehetőségünk volt a külföldi adományok révén: természetbeni támogatásban részesült a Pándy Kálmán Kórház szeghalmi egysége és gyulai központja is, emellett békéscsabai szociális bentlakásos intézmények és vésztői idősek otthona is a támogatottak között volt.