Nyelvvel- Lélekkel címmel május 7-én indul a Lector fordítóiroda és a Magyar Vöröskereszt összefogásában megvalósuló nagy nyelvkönyvgyűjtő akció. Az őszig tartó program során a szervezők a hátrányos helyzetű iskolák tanulóinak nyelvtanulását szeretnék segíteni. Az ügy mellé állt Kepes András elismert író, riporter is, aki köztudottan elkötelezett a nyelvek és kultúrák iránt.

Az országos nyelvgyűjtés célja, hogy az akció végére annyi használt, de jó minőségű nyelvkönyv, szótár és egyéb idegen nyelvű kiadvány gyűljön össze a Magyar Vöröskereszt akcióhoz csatlakozott irodáiban és a Lector fordítóiroda székházában, hogy a tanév kezdetén minél több rászoruló intézménynek és gyermeknek – akik jelentkeznek a http://lector.hu/nyelvgyujtes/ oldalon – elegendő könyvet adhassanak át. Emellett a szervezők várják az egyéni, illetve vállalati tárgyi-, és pénzbeli adományokat is. A pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt erre a célra elkülönített K&H 10405004-00026545-00000002-es számlaszámán várják. A megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni: „KÖNYV”.

Arra buzdítunk mindenkit, hogy nézzen be a fiókokba, szekrényekbe, kutassa át a pincét és a padlást, hátha lapul valahol egy-egy angol nyelvű mesekönyv, német regény vagy épp egy francia verseskötet, mellyel örömet szerezhetnek valakinek, s egyúttal kitárhatják előtte a világ kapuit. Mert az esély mindenkinek jár!

Az őszig tartó gyűjtés azokért az iskolákért, gyermekekért zajlik, akik hátrányos helyzetük folytán nem tudnak erre a területre anyagi forrásokat áldozni, így várják a rászoruló intézmények jelentkezését!

A gyűjtőpontokért katt ide: https://lector.hu/nyelvgyujtes/gyujtopontok

A gyűjtést az ADDODA nevű androidos okostelefon applikáció is segíti! Az alapvetően adományozó és véradó helyszínek keresésére tervezett alkalmazás kiemelt eseményei között érhető el a Nyelvgyűjtés akció is. Az applikáció segítségével megtalálhatjuk és megtervezhetjük utunkat a hozzánk legközelebb eső nyelvkönyv átvevő ponthoz! Az app ingyen letölthető itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.telenor.hu.addoda

További hírek és érdekességek: a Lector fordítóiroda és a Magyar Vöröskereszt Facebook oldalán.