A Békés Megyei Önkormányzat és a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete felhívással fordul az önkormányzatokhoz, gazdasági társaságokhoz, a civil szférához és a lakossághoz a közös segítségnyújtás nevében.

A programhoz tartós élelmiszer és pénzadomány felajánlásával lehet hozzájárulni, amellyel a megyében élő nehéz helyzetbe került, idős egyedül élőknek, hajléktalanoknak, nagycsaládosoknak, gyereküket egyedül nevelőknek segíthetünk a karácsony közeledtével.

Békés megye már többször bebizonyította, hogy összefogással változtathatunk múltunkon és újjáépíthetjük jövőnket. Igaz ez a munkában, a magánéletben, a hétköznapjainkon csakúgy, mint ünnepeinken. De talán soha nincs annyira szükség az összefogásra, mint Karácsony idején.

Míg sokak otthonában meleg fénnyel ragyog Karácsony szent ünnepe, mások számára hidegen, magányosan ég a karácsonyi gyertyaláng. Tegyünk érte együtt, hogy advent időszaka minden Békés megyei otthonban ugyanazt az ünnepet jelentse! Felajánlásainkkal most mindannyian hozzájárulhatunk, hogy a nehéz helyzetbe került családok, a magányosan élők számára is igazi Karácsony legyen december 24-e. Mert összefogással mindenre képesek vagyunk!

„Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.” Márai Sándor

A pénzadományokat a 10402609-00026559-00000005 (K&H) bankszámlaszámra várjuk, a közlemény rovatba kérjük feltüntetni „Összefogás Békés Megyéért”. Az összegyűlt összegből 1500 Ft értékű egységcsomagokat állítunk össze, amely alapvető tartós élelmiszereket tartalmaz (liszt, száraztészta, UHT tej, rizs, konzerv, étolaj).

Az élelmiszer adományok közül az alábbi termékre várjuk a lakossági, termelői és kereskedelmi felajánlásokat: liszt, száraztészta, UHT tej, cukor, étolaj, konzerv étel, rizs, ecet, szaloncukor, készétel. A természetbeni adományokat minden kistérségben a Vöröskereszt irodákban gyűjtjük össze a program végéig, 2011. december 16.-ig.

Az adományozással kapcsolatban felvilágosítás a bekesmegye@voroskereszt.hu e-mail címen, vagy a 06-66/450-634-es telefonszámon kapható személyesen.