A Nemzetközi Vöröskereszt minden évben május nyolcadikán ünnepli világnapját, amely egyben alapítójának, a mozgalom kezdeményezőjének, a Béke Nobel-díjas Henri Dunantnak a születésnapja. Magyarország 1881-ben csatlakozott a nemzetközi vöröskeresztes mozgalomhoz. Így hazánkban immár százharmincegy éves múltra tekint vissza. A megyei szervezet fennállásának százhuszonharmadik évfordulója alkalmából világnapi ünnepségen köszöntötték az önkénteseket a Garzon Szállóban.

Kónya István, a megyei közgyűlés alelnöke beszédében kiemelte, hogy tavaly volt az önkéntesség európai éve, az idén pedig a nemzedékek közti szolidaritás éve van. Így az összefogás, a szolidaritás, az önkéntesség, az empátia felértékelődik értékvesztett világunkban. Az alelnök további jó egészséget, kitartást, erőt, hitet kívánt az önkéntes segítőknek, véradóknak, adományosztóknak.

Nagy Gábor megyei igazgató érdeklődésünkre elmondta, hogy minden évben megemlékeznek a világnapról, s kis ünnepség keretében köszönik meg az önkéntesek önfeláldozó munkáját és a támogatók segítségét.

Forrás: Csabai Mérleg