Valakik a Magyar Vöröskereszt nevével visszaélve próbálnak haszonhoz jutni és jogosulatlan adománygyűjtést folytatnak. Szervezetünk megtette a szükséges jogi lépéseket.

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete lakossági bejelentés alapján értesült róla, hogy a valakik a Magyar Vöröskereszt nevében, jogosulatlanul gyűjtenek pénzadományt a koronavírus elleni intézkedésekre a www.koronavírus.hu weboldalon.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) által indított, a koronavírus elleni globális adományfelhíváshoz, február végén a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott, azonban gyűjtőakcióinkról minden esetben weboldalunkon vagy a médián keresztül értesítjük a lakosságot. Arra kérünk mindenkit, aki érintett vagy hasonló esettel találkozik, tegyen bejelentést a rendőrségen.

A Magyar Vöröskereszt az ügy kapcsán megtette a szükséges jogi lépéseket.

A „Felkészülés a koronavírus ellen” hivatalos kampányunkat az alábbi linken keresztül lehet támogatni:

http://voroskereszt.hu/adomanyozas/kampany-tamogatasa/felkeszules-a-koronavirus-ellen/

Amennyiben úgy gondolja, hogy Ön is tud olyan csalásról, melyben a Magyar Vöröskereszt nevét jogosulatlanul felhasználják, lépjen kapcsolatba az országos vagy megyei szervezeteinkkel: www.voroskereszt.hu/rolunk/elerhetosegeink