Országos

A Magyar Vöröskereszt a PENNY Markettel együttműködésben idén először rendezett nagyszabású, tartós élelmiszer- és tisztaságiszer-gyűjtő hétvégét az áruházlánc 125 szupermarketjében. A kétnapos akció keretein belül, december 11-én és 12-én, több mint 30.721 kilogramm adomány gyűlt össze, amelyből a rászoruló családok, valamint a humanitárius szervezet szociális ellátórendszerének és intézményeinek ügyfelei részesülnek.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai advent harmadik hétvégéjén két napon át, az ország minden megyéjében várták az adományokat a PENNY Market áruházak kasszáinak közelében elhelyezett adománygyűjtő pontokon. A vásárlókat egy lista is segítette, amelyen az adományozás szempontjából leghasznosabb termékek voltak feltüntetve.

Önkénteseink Advent harmadik hétvégéjén 125 áruházban várták az adományokat

Önkénteseink Advent harmadik hétvégéjén 125 áruházban várták az adományokat

kétnapos gyűjtés során megyei szervezeteink segítségével összesen 30.721 kilogramm adományt gyűjtöttünk össze, amelynek a tartós élelmiszerek mellett részét képezi csaknem 1655 kilogramm édesség, valamint további 556 kilogramm tisztító- és tisztálkodószer is. A hétvége alatt országosan 288 vöröskeresztes munkatárs és 576 önkéntes fogadta és rendszerezte a vásárlók által leadott adományokat az áruházakba kihelyezett gyűjtőpontokon. Az akció keretében a legtöbb élelmiszert Budapest gyűjtötte (4129 kg), de Békés (4026 kg) valamint Baranya (3307 kg), Bács-Kiskun (2355 kg) és Szabolcs-Szatmár-Bereg (2227 kg) megyében is átlagon felüli mennyiségű felajánlás érkezett. A gyűjtésben résztvevő üzletek számával átlagolva Vas megyében adakoztak a legtöbbet az emberek (658 kilogrammot).

„Igazán megható, hogy vásárlóink még ezekben a nehéz időkben is szívükön viselik azok sorsát, akiknek az alapvető élelmiszerek és tisztítószerek beszerzése is komoly fejtörést okoz különösen az ünnepek alatt. Nagy öröm számomra, hogy vásárlóink adományainak köszönhetően közösen támogathattuk a Magyar Vöröskereszt munkatársainak áldozatos munkáját. Nagyon hálásak vagyunk minden kedves vásárlónknak azért, hogy részt vett ebben az ünnepi adományozási akcióban – mondott köszönetet Florian Jens Naegele, a PENNY Market Kft. vezérigazgatója.

A felhalmozott készletekből a Magyar Vöröskereszt dolgozói élelmiszercsomagokat készítenek, amelyet az egyes megyei és területi szervezetek juttatnak el az adott megyében élő rászorulóknak. A több mint 4000 adománycsomagból egyaránt részesülnek nélkülöző családok és egyedülálló emberek.

A Magyar Vöröskereszt adományozási oldalán valamint a 1359-es adományszámon egész decemberben továbbra is támogathatók a szervezet karácsonyi akciói. Minden hívás 250 Ft segítséget jelent a rászorulóknak.

Önkénteseink Advent harmadik hétvégéjén 125 áruházban várták az adományokat

Két nap alatt összesen 30.721 kilogramm adomány gyűlt össze

Penny Market Kft. 1996 óta van jelen Magyarországon. Az áruházlánc jelenleg 226 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és több mint 4700 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is. A Penny Market Magyarország kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal fenntartott kapcsolataira. Új beruházásaival, terjeszkedésével folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az áruházlánc kezdetek óta elkötelezett a vállalati társadalmi és környezeti felelősségvállalás iránt, ezért folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok életminőségének javítása.