9% – Adományozási szabályzat

 

Adományszervezés

Fennállásának több mint egy és negyed évszázada során a Magyar Vöröskereszt – fegyveres konfliktusok idején és békeidőben egyaránt – mindig is lehetőségei szerint igyekezett teljesíteni az alapító Henry Dunant által meghatározott feladatokat: az élet és az egészség védelmét, az emberi szenvedés enyhítését.

Egy globális segélyszervezet hazai képviselőiként egyaránt fontosnak tartjuk a magyarországi társadalmi problémák orvoslását és a térségben vagy a távoli földrészeken történt katasztrófák áldozatainak megsegítését. Ettől az általános felelősségérzettől vezérelve nyújtottunk segédkezet a közelmúltban a délkelet-ázsiai cunami, a kárpátaljai és a székelyföldi árvizek, vagy legutóbb – nemzetiségi és vallási hovatartozásra való tekintet nélkül – a libanoni humanitárius katasztrófa áldozatainak.

Ugyanakkor az olyan hagyományos tevékenységek mellett, mint a véradásszervezés, katasztrófasegélyezés, elsősegélynyújtás és -oktatás, illetve eltűntek keresése, a jellegzetesen magyar társadalmi problémákkal is napi szinten foglalkozunk, legyen szó közösségszervezésről, munkanélküliek továbbképzéséről vagy az árvízkárosultak megsegítéséről.

Jó szándékú adományozók nélkül azonban nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudnánk végezni társadalmi missziónkat. Az adományszervezésről szóló menüpontunkban így azokat a tevékenységeinket, céljainkat mutatjuk be hamarosan, amelyek vonatkozásában mindig örömmel fogadjuk adni képes és adni akaró embertársaink anyagi vagy tárgyi támogatását.

Tisztelt Adományozóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Vöröskereszt – a szervezet Adománykezelési Szabályzatában foglaltak értelmében – 2007. március 1-től az adományok célba juttatása érdekében felmerült közvetett költségek fedezésére a pénzadományokból  9%-ot használhat fel.

Az adományozásról

 

Tisztelt Adományozó!

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének 9 irodájában folyamatosan várjuk felajánlását.

  • 5600 Békéscsaba, Bajza u. 15.
  • 5630 Békés, Petőfi u. 4.
  • 5502 Gyomaendrőd, Fő u. 3/1.
  • 5700 Gyula, Béke sgt. 67.
  • 5800 Mezőkovácsháza, Árpád u. 200.
  • 5900 Orosháza, Csorvási u. 8.
  • 5720 Sarkad, Vasút u. 17.
  • 5540 Szarvas, Kossuth u. 30.
  • 5520 Szeghalom, Tildy u. 9.

Segítségét köszönjük!